Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καινούργια δημιουργία!

Σήμερα έφτιαξα ένα βραχιόλι από ύφασμα πάνω στο οποίο εφάρμοσα μια καινούργια τεχνική για μένα η οποία ονομάζεται decoupage.Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες βήμα-βήμα(όσο αυτό μου ήταν δυνατό) για το πώς το κατασκεύασα αλλά και λίστα με τα υλικά που χρησιμοποίησα.Δοκιμάστε το και περιμένω τα σχόλια τις παρατηρήσεις αλλά και τις απορίες σας!!
Την τεχνική decoupage την εφάρμοσα πάνω σε ένα κομματάκι ξύλο(4χ2,5 εκατοστά) με την ειδική κόλλα που κυκλοφορεί στο εμπόριο.Πήρα ένα κομμάτι ύφασμα 18χ12,5 εκατοστά 6 χάντρες 2 καφέ και 4 πράσινες(βάλτε ότι χρώμα θέλετε και σας ταιριάζει ανάλογα την εικόνα που θα διαλέξετε),βελόνα και κλωστή.

Κεντράρω την εικόνα μου και βάζω σημάδια αριστερά και δεξία της εικόνας 3 και 3 σε ίσες αποστάσεις ώστε να πλαισιώνουν την εικόνα.Τις ράβω πάνω στα σημάδια εναλλάξ χρωματικά .



Κολλάω την εικόνα μου με σιλικόνη ακριβώς στη μέση.

Κολλάω με σιλικόνη επίσης τις άκρες προς τα μέσα του υφάσματος έτσι ώστε να μοιάζει λες και έχει ραφτεί η πίσω όψη του.

Αφού στεγνώσει παίρνω σύρμα 2 ακροδέτες ένα κούμπωμα για βραχιόλια μια πένσα.
Με μια βελόνα πιάνω τις άκρες σουρωτά και μετά με το σύρμα το σφίγγω για να είναι πιο σταθερό αφού στη μια του άκρη σχηματιζώ ένα κυκλάκι σαν κρίκο για να περάσω το κούμπωμα μου αργότερα.Μετά βάζω σιλικόνη στον ακροδέτη και βάζω μέσα τη σουρωμένη άκρη έτσι ώστε να καλύπτεται το δέσιμο μας.αφού δούμε ότι σταθεροποιηθεί βάζω ένα κρικάκι στο κούμπωμα μου και το περνάω στο κυκλάκι που είχα σχηματίσει.Το ίδιο κάνω και στην άλλη άκρη βάζοντας μόνο ένα κρικάκι.
Το αφήνω να στεγνώσει και το δοκιμάζω. Απολαύστε το!!!!!

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Καλωσορίσατε!!

Αυτό εδώ είναι το πρώτο μου βίντεο και παρουσιάζω τη κατασκευή ενός κολιέ για τη καλύτερη μου φίλη!Είναι το πρώτο βίντεο που ανάρτησα και στη σελίδα www.plats.gr όπου συμμετείχα σαν αρθρογράφος. Απολαύστε το!!!